Het is allemaal begonnen in het voorjaar van 1981. Aan de Burgemeester van Engelenweg 155 te IJsselmuiden zijn Karin en Jacques een groenten en fruithal gestart op een manier zoals je tegenwoordig boerderijwinkels aantreft. Een impressie zie je hieronder.

 

Door de constante drang te willen vernieuwen hebben ze enkele jaren later de woning voor de hal betrokken. Met noeste arbeid hebben ze die eigenhandig omgebouwd tot een echte groenten en fruit speciaalzaak. Onderstaande foto’s zijn gemaakt na de verbouwing in de jaren 80.

 

In 1987 werd de zaak op een professionele manier door Groko interieurbouw omgetoverd tot een moderne speciaalzaak.

 

Omdat het verkopen van exclusieve groenten en fruit in IJsselmuiden destijds niet voor de hand lag hebben ze toen hun horizon verbreed. Gorssel werd de nieuwe standplaats. Een prachtig dorp in de Gelderse vallei waar het aan een groenteboer ontbrak. In maart 1992 aan de Hoofdstraat 55 werd een wederom door Groko gerealiseerde winkel betrokken.  De bescheiden afdeling traiteur kreeg in 1996 een opwaardering met de plaatsing van een 3 meter lange koeltoonbank.

 


 

Groko introduceerde in 2000 het concept grazing en cocooning in de nieuwe winkel. Ze stonden toen zelfs model op de beurs in Houten.
 


 

In 2013 zijn ze dan aanbeland in de winkel zoals deze er nu uitziet. Eigentijds en vooral ruimer van opzet, met veel eigen inbreng perfect gerealiseerd door Toonen interieurbouw.


 

In 2016 hebben ze hun assortiment verbreed met een groot aanbod aan verse biologische zuivel en kaas.
 

1 januari 2019
Dochter Maud en schoonzoon Wouter nemen het over van Karin en Jacques

Wouter en Maud - De Traiteur Gorssel